En Onsdagstur helt utenom det vanlige!

Filosofien til Veiviseren, You are never lost if you don't care where you are goin! ble virklig satt på prøve denne helgen, eh onsdagen.

Det første vi gjorde var og gå på Rema 1000 og kjøpe øl! Da sier det seg selv at vi var ”off the beaten track” allerede. Ikke var vi i Badebyen, vi var i Bergen. Ikke hadde vi mopeder, men bil, og som senere ble byttet ut med båt! Og vi som er vant med hjelp overalt, fikk ikke hjelp. Men ingen suretryner av den grunn.

Fredagen (onsdag) kom med et nydelig vær, og etter at Arbeiderne var ferdig i sitt ærlige yrke for dagen, da kunne vi legge i vei inn til Hardanger. Der skulle vi treffe våre to lokale brødre. Pi Jay og Mr Tananka. Full BBQ på Bakka-kaien og mange sultne kropper.

Lørdagen (onsdag) ble det båttur til Bergen og videre til Øygarden på Krabbe-fest, og dans!

Øl må vi ha uansett hvor vi er. Her på Rema 1000 i Bergen. Kassadamen avslo høflig, men bestemt en invitasjon om å bli med. Så en 2 timers biltur til Hardanger.

5 minutter før vi var fremme, da måtte vi bare ha mat. Det var ikke 7-11 der, men i nøden klarte bensinstasjonen i Strandebarm og fylle våre tomme mager.

Mr Tananka kom i en av sine ”Smuggler” båter. Farten og fortøyningen gikk så fort at det første skarpe bilde fikk jeg først når han var kommet på kaien.

Suppegjengen samlet på den berømte Bakka-Kaien. For dere som ikke vet hva Bakka-Kaien er, så er det en lengre artikkel på Wikipedia.

Mr Tananka forteller om den nest største fisken han ikke fikk, nesten!

Selv om det ikke blir så mørkt i Hardanger på kvelden, så hadde ikke kulden fått dette med seg. Vi trakk innomhus.

Dette liker vi. Skilting innomhus. Da vet du jo hvor du er til enhver tid.

Månen kom og gikk over Bakkaholmen uten noen nevneverdig oppstyr.

Siden det var lite hjelp og få, så gikk diskusjonen høylydt.

Etter midnatt åpnet Pi Jay ”Furtebue”. Og her fortsatte møtet!

Dagen derpå var fortsatt onsdag, etter vår kalender!

Stian leter etter krabber og andre gode ideer.

Så tar Stian seg en runde på en fjord-moped med 200hk.

Så hviler Stian litt. Og ideen er klar.

Båt tur til Øygarden. Laster opp med niste og proviant, samt litt Nubbe-sild! (En lokal delikatesse. Dette er en silde type som passer godt i baklommen, derav navnet.)

En liten test i Bakkasundet for å se om flagget står som det skal. Matrosen kan sees bak flagget. Denne Matrosen var en viktig mann på turen, men vi så lite til han siden han gikk natt-skiftet.

En liten tur innom Nygårdsviken for å plukke opp ymse ting!

Stian overtar styringen på grensen til Øygarden. Her er det så tett mellom grunner og skjær at til og med krabben blir forvirret. Men ikke Stian. Full fart hele tiden.

Øyer, broer og hvaler fløy forbi hele tiden. Hansa ble brukt for å forebygge sjøsyke.

Full gass ut på Hjeltefjorden, og Stian koser seg stort. Vi andre klamrer oss fast i ølbokser og askebeger.

Stian sitt Naust til venstre.

Stian og Faren klar for Krabbe-koking.

Som en god optimist så fyrer Stian på krabbe-kjelen før han fisker krabbe. Siden det ikke er Bjørn på Vestlandet, så kjenner vi ikke uttrykket ”Selg ikke skinnet før Bjørnen er skutt”!

Nå er det bra fyr, og da er det på tide og fiske ferdigfisket krabbe.

Pappen sjekker at Matrosen er i livet og sender han til køys igjen.

Og sånn fisker de krabbe i Øygarden. Denne teknikken er utviklet gjennom mange generasjoner, og blir ikke delt med by-folk eller andre rekendes fanter.

Krabbe og bål klar for koking.

Stian fyller kjelen med krabbe.

Ikke viste vi at han kjente slekta til denne krabben?

Ferdig med kokingen. Så kjøling.

Da våknet mat-vrakene. Dette er den anbefalte måten og spise krabbe på iflg. Ytre Øygarden og Hernar Krabbe fiskar laug. Og etterpå ble det dans! Der var Pi Jay i slag. Det er ikke ofte at beskjedne øyboere får så fint besøk fra de dype fjorder!

Så kom søndagen og yrkeslivet kalte på noen. Og med det så var Onsdagsturen over på en søndag. Snakk om vellykket feilnavigering.

Som seg hør og bør, så mistet vi en mann på turen. Denne gang var det Mr Tananka som forsvant en eller annen gang på lørdagen (onsdagen) tror vi.

En stor takk til alle som var med. Dette utviklet seg på en måte som definerer hva MPR MC ånden er? Mye humor uten hjelpemidler! Med over 800 bilder fra denne uvanlige Onsdagsturen så var det ikke lett og velge ut bilder.

Vi pratet litt om og prøve og få til en MC tur i Norge til neste år. Datoer og hvor må vi snakke mer om. Øst møter Vest, og Nord møter Sør, så møter ØstVest NordSør og da er grunnlaget lagt. Så litt kjøring i sammen etc.

Best regards,
MPR MC

www.maipenraimc.com