North trip June -09

Erlend Andre ( heretter kaldt Choppar) Jib, Øyvind og Pappa drar til Phetchabun, Chiang Mai, og Ayuttaya. en tur på over 200 mil. Alt gikk mega tidig og fint. Per fra Chiang mai kom og møtte oss i Phetchabun alene, for Tom sin sykkel hadde start problemer, men det ble fikset så han var klar når vi skulle til Ayuttaya osv.Mamma Laksevåg hjelper ungdommen å surre på sykkelen.Øyvind holder på å le seg ihjel av ungdommenVaskehjelpen til Pappa måtte også hjelpe til. Tidig tidig...Så tar vi klasse bilde i hagen til PappaMPR MC Er jo en internasjonal klubb. Ha haChoppar får byttelåne sykkel med Pappa.Her er choppar himsellfff..Topp kjørebildeCarabao....Her er vi fremme på hytten i Phetchabun.Pappa og choppar på hytten i Phetchabun. Her var det for over 10 år siden Choppar begynte å få innteresse for mc og moped kjøring.Tante Noy og ungene hennes.Faren til Mamma Laksevåg forand huset deres i Phetchabun.Familie besøket er over, og vi drar til Phetchabun by, og skjekker inn på hotelet der og møter Per og Danne.Den nye generasjon MPR MC. Ser jo lovende ut dette. Ha haBilde blir tatt før vi drar fra Kosit hill hotell i Phetchabun ,og kjører til Chiang mai.Lom sak fjellene, mega flott!Topp kjørebilde.....Et liv for denne generasjon og neste uten 7/11 er utenkelig...Litt regn tåler vi da. Forøvrig er vi jo Bergensere. Stakkers Øyvind som var eneste østlending.Vel fremme på Jon`s Corner i Chiang mai.Dagen etter drar vi på Mc`ern og spiser frokost før vi drar på dagstur i Chiang Mai.Utsikt over Chiang mai fra Doi Suthep.Jib blir nesten penetrert av Pappa.Bilde taes før alle trappene til tempelet. Doi Suthep.Ungdommen løper opp, alle trappene til tempelet.Sprek ungdom.Utsikt bilde.Pappa og chopparFlott kjøre tur nedfra fjellet.Kjøre bildeFlott , flott, tidigBunads mafiaen i Chiang Mai innviterer til en titt på fabrikken.Det jobbes, og syes kan en si.Bilde taes før vi kjører til Ayuttaya.Øyvind er mega mega .......F   syk...Stakkers Øyvind. Ha ha7/11 selger ikke øl før kl 17:00! Øyvind holder på å døøøø...Tror du dette var godt...............Den eldre garde er mer opptatt med telefon og ja avtaleeeeerrrrr.Snart i Ayuttaya. Fin forfra,og bakfra, er vi....Flott ungdom....Bilde taes før vi kjører fra Ayuttaya til Pattaya.Gummi mannen tar på seg det stilige blå regntøyet..... Vi var våt og god når vi kom til Pattaya, og det er jo greit nok for det er jo hele byen også.I Maipenrai er vi vant til tøffe forhold, for eksempel mangel på stoler og bord.
Men gjennom samhold, våre motorsykler, og selvfølgelig 7-11, klarer vi oss fint, vi...
Vi ankommer sjefen litt tidlig, og etter litt kaffe, legger vi ut på onsdagstur.
Vi skulle egentlig ha reist nordover den dagen,men utsatte en dag,
for å få kjørt oss en liten dagstur med de andre.
Etter å ha ventet til etter 12, i tilfelle noen flere ville være med på tur, så tar vi klassebilde utenfor Løven, og legger i vei..Vi er snill mot hestene våre...
Lykkelig over å finne en stasjon som selger ekte høyoktan bensin.
Jaja, kunne godt vært flere oktaner, men ihvertfall uten denne fæle alkoholen...
Til og med syklene går på fylla i dette landet...
Vi skulle egentlig til et sted som heter Klaeng, tror jeg...
Men etter en stund med svart truende himmel i den retningen,
og blå himmel og sol i andre retningen...
Vi stopper og avgjør saken på demokratisk måte...
Vi dumper sjefens velagde plan, og setter kursen mot sol og varme... Enstemmig !
Det er ikke alltid man er i en posisjon man kan velge..
Men når vi kan, gjør det beste ut av det...
Og alle kan vel være enig i at dette var bedre enn masse regn og våte veier...
Siden det var buddist dag, og stengt på Løven,
ble turen avsluttet etter middagen,
og greit nok det...
Så er det klart for avskjed med badebyen.
Og komme oss oppover mot det kalde nord...
Vi legger kursen mot Khorat.
Det blir et litt annet kjøremønster på oss når begge kan klare 300 kilometer på en tank,
så trenger vi ikke å ta alle pausene på bensinstasjoner.
Både Tom og Coladamen ser ut til å være fornøyd...
Klar for å svi noen mil til...Inntil neste kaffepause...Griselegg og skikkelige nudler. Slikt har de ikke på 7-11.Vi er ankommet Khorat, og tar en liten speidertur.
Dette var egentlig et stearinlys. De har sikkert ofte strømbrudd i denne byen.Per vil selvsagt tenne lyset med en gang,
mens Tom mener vi bør vente til det blir mørkt...En beskjeden middag stekt ris, uten alkohol holdig drikke...En liten pause på et ganske lokalt sted...ganske så landsby, kan en si...litt mat i magen, i Lom sak...Deilige veier i området, og deilig med en liten pause i skyggen, med noe kaldt...Liten røykepause, på et dertil egnet sted...synes at livet er bra...Gjør seg klar til å justere opp pulsen igjen...Og der klarte han ikke lenger !
Klarte nesten 3 dager uten 7-11 mat !
Greit nok med ris og kultur, men sivilisasjon er heller ikke å forakte...En siste kaffe en stund før Chiangmai.
Enig om at turen har vært fin, og at nå skal det bli deilig å komme hjem igjen...


Best regards,
MPR MC
www.maipenraimc.com